Логин: Пароль: Регистрация |

EYLENCE:

Reklam yeri

WWW.BUTAGALLERY.COM

Teqvim

«    Апрель 2014    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Umumi:

Səni Sevirəm!

Sevirəm Səni!!!Həyatı sevirəm Səninlə bir damla gözyaşını sevirəm gözlərində xoşbəxtliyi sevirəm.Sənə bağlandı həyatım.Hər an yadımdasan Sənin üçün darıxıram hər an,hər vaxt... Ağ bir gələcək qurdum hər vaxt səninlə. Var bu ürəyim hər vaxt səninlə atacaq, ürəyimdə ağ dünya qurdum içimdə yalnız ikimiz üçün.Bu həyatda Sənsiz yaşaya bilmərəm heç bir zaman mən. Xoşbəxtliksən içimdə yaşadaram Səni,sevginisə ürəyimdə dinləyirəm,həyatsan gözlərimdə izləyirəm Səni,parçalasanda ürəyimi yenə də Sevirəm Səni!!!
  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 6 мая, 09:05
PRYANIKLƏRİN HAZIRLANMA ÜSULLARI.

Reseptdən asılı olaraq pryaniklər balla,şəkərlə,bal-şşəkər qarışığı ilə,bəzən də mürəbbə şirəsi ilə hazırlanır.Burda sizləri 4 müxtəlif pryanik resepti ilə tanış edəcik,daha sonra isə aşağıda bu reseptlərin hazırlanması qaydasını izah edəcik:

1.BALLI PRYANİK ÜÇÜN-3stəkan əla növ un,1 stəkan bal,kərə yağı və ya marqarin 50 qram,2 ədəd
yumurta,0.5 çay qaşığı soda,1 paket şəkərli vanilin.

2.ŞƏKƏRLİ PRYANİK ÜÇÜN ƏRZAQLAR eynilə ballı pryanikdə olduğu qədər götürülür,yalnız bal əvəzinə 1st+2x.q. pesok götürülür və bu şəkər yarım stəkan su ilə qaynadılıb sonra soyudulur.

3.MÜRƏBBƏLİ PRYANİKDƏ də ərzaqlar o birilərində olduğu kimidirçsadəcə olaraq burda bal əvəzinə mürəbbə şirəsi götürülür.


PRYANİK XƏMİRİNİN HAZIRLANMASI:

Xəmir yoğrulacaq qaba bal,şəkər şərbəti və ya mürəbbə şirəsi tökülüb,üzərinə yumşaldılmış yağ,yumurta,vanil əlavə ederek 1-2 dəq. qarışdırılır.Bunun üzərinə soda(və ya qabartma tozu) ilə qarışdırılıb ələnmiş un töküb,çox da bərk olmayan xəmir yoğrulur.Xəmir yoğrulan kimi kündələnib forma verilir.Bişənə yaxın üzərinə yumurta ağı və pesokdan hazırlanmış qarışıq cəkilir.PRYANIKLƏRİN HAZIRLANMA ÜSULLARI.
PRYANIKLƏRİN HAZIRLANMA ÜSULLARI.
  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 30 апреля, 04:04
"AZƏRBAYCAN MEYVƏLƏRİ" PEÇENYESİ...

LAZIM OLAN ƏRZAQLAR:

5 stəkan un

2 stəkan pesok

4 ədəd yumurta

200 qram xama (smetan)

200 qram yağ

1 çay qaşığı soda

SƏTHİNİ BƏZƏMƏK ÜÇÜN :

1 ƏDƏD ÇUĞUNDUR

YARIM STƏKAN PESOK


HAZIRLANMA QAYDASI:

Yumurta və pesok çalınır,üzərinə yağ əlavə edilib yaxşı qarışdırılır.Sodanı xama ilə arışdırıb üzərinə əlavə edirlər.Sonda un əlavə edilib xəmir yoğrulur.Xəmirdən müxtəlıf ölçüdə yumru və uzunsov kündələr hazırlanır.Çünki siz bu kündələrdən şaftalı,armud,gavalı və s.formada peçenyelər hazırlayacaqsız.Kündələr 200-220 dərəcədə bişirilir.Bişmiş peçenyeləri isti-isti dərhal çalınmış yumurta ağı ilə bir-birinə yapışdırılır.Səthini zəfəran şirəsi,çuğundur suyu ilə boyayib pesokla urvalayriq.Hazır peçenyelərə zeytun yarpağında saplaq taxılır.

NUŞ OLSUN...
  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 30 апреля, 03:04
QUŞ SÜDÜ TORTURESEPTİMİZ BELE OLACAQ:

Lazım olacaq ərzaqlar :

9 ədəd yumurta
3 stəkan Şəkər tozu
2 paket vanil
200 qram marqarin
1 stəkan ilıq süd
2,5 stəkan un
4 yemək qaŞığı kakao
1,5 paket qabartma tozu
Bir çimdik duz

Yumurtanın ağını və sarısını bir birindən ayırın. Sarını 1,5 stəkan Şəkər tozu və 1 paket vanil ilə birgə qarışdırın. Marqarini əlavə edib qarıŞdırmağa davam edin. Südü qarıŞıma yavaş-yavaş əlavə edin. Ayrı qabda un, kakaao, qabartma tozu və duzu qarıŞdırdıqdan sonra onu yumurtalı qarıŞımın üstünə əlavə edin. Əldə edilən məhsulu yağlı kalqa kağızı ilə örtülmüŞ soba qabına tökün. 175 dərəcədə 50 dəqiqə biŞirin. Sobadan çıxarandan sonra ilıqladın.

Ayrı bir qabda yumurtanın ağını vanillə qar kimi olana qədər mikserlə qarıŞdırın. Qalan Şəkər tozunu yavaŞ-yavaŞ qarıŞığa əlavə edin. Əldə edilən məhlulu ilıq olan keksin üzərinə basmadan yayın. 180 dərəcəli sobada daha 20 dəqiqə biŞirin.Tortumuz hazırdır!!!!






  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 25 апреля, 12:04
MƏTBƏXDƏ FAYDALI MƏSLƏHƏTLƏR
1.Qurumuş limonu soyuq suya saldıqda təzələnir.

2.Kəsilmiş limonu 5-6 damcı sirkə damızdırılmış nəlbəkiyə başıaşağı qoyduqda öz təravətini itirmir.

3.LİMONU quru bankalara qoyub qapaqla baqladiqda soyuq yerdə uzun müddət qalır.

4.Əriyin şirin tumunu atmayın,onları qurudun və saxlayın.sonra onlar badamı əvəz edə bilər

5.Qozu qabıqdan tez və bütöv çıxartmaq üçün onu emallı qazana yığır,üstünə qaynar su töküb qapağı örtülü halda 15-20 dəqiqə saxlayırlar.onra suyu boşaldır və bıçaqla qozu qabığından aralayırlar.

6.Mürəbbənin bişdiyini bilmək üçün su çəkən kaıza bir damla şirə damızdırın.əgər damcının qıraqlarında yaş əmələ gəlmirsə demək mürəbbə hazırdır.

7.Xarlayan mürəbbələrə 1 kq meyvəyə 1 qr hesabı ilə limon duzu əlavə etmək lazımdır.
MƏTBƏXDƏ FAYDALI MƏSLƏHƏTLƏR


  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 25 апреля, 11:04
QARPIZ MÜREBBESİ
Ərzaqlar:
(3 litrlik banka üçün)

1 kq təmizlənmiş və doğranmış qarpız qabığı
3 xörək qaşığı soda
1,5 kq şəkər tozu
15 stəkan su
1 ətirşah yarpağı və ya qısa darçın cubuğu və ya 3-4 ədəd mixək

Hazırlanma qaydası:

Qarpızın qabığının qırmızı və yaşıl hissəsindən təmizləyin. Ağ qabığı ziqzaqvari bıçaqla təxminən 2 sm ölçüdə doğrayın.
QARPIZ MÜREBBESİ




Qabığı ləyənə qoyub, üstünü örtəcək qədər su doldurun. Sodanı buraya əlavə edin. Ləyəni 2 saatlığa kənara qoyun (soda qabığı bərkidəcək, bişdiyində qabıq dağılmayacaq). Qabığı süzüb, suyun altında yaxşıca yuyub yenidən süzün.
Ləyənə qabığı örtəcək qədər su tökün. Qaynadın. 2 dəqiqə qaynatdıqdan sonra, qabığı aşsüzənə boşaldın. Bu addımı bir dəfə də təkrarlayın.
Süzülmüş qabığa şəkər və 15 stəkan suyu əlavə edin. Arada qarışdıraraq orta odda qaynadın. 2 saat 45 dəqiqə qaynatdıqdan sonra, ətirşah və ya istifadə edəcəyiniz ədviyyatı əlavə edib, mürəbbəni 15 dəqiqə də bişirin. Hazır qarpız mürəbbəsi şəffaf və açıq sarı rəngdə olmalıdır. Əgər ləyənin kənarları şəkərlənməyə başlayırsa, deməli mürəbbə çox bişib. Bir az su əlavə edib qaynadın. Ləyəni kənara çəkin. Yarpaq və ədvanı çıxardın.
Mürəbbəni ləyəndə soyudun. Sonra isə təmiz, sterilizə edilmiş bankaya yığıb sərin yerde saxlayın.

  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 25 апреля, 11:04
DARÇININ FAYDALARI
Açıq qəhvəyi rəngli,dadlı və ləzzətli bir ədviyyat növü olan darçın bir vaxtlar qızıldan qiymətli olmuşdur.İndi də evdə tort və şirniyyatlar hazırlayarkən istifadə etdiyimiz darçının əslində çox qədim tarixi var.
Darçının faydaları:
Faydaları:

Darçın kalsium,maqnezium,lif və dəmir mənbəyidir.

Orqanizmin müqavimətini artırır.

Qan şəkərini aşağı salır.

Qripə və zökəmə qarşı faydalıdır.

Həzmi asanlaşdırır.

İştahanı açır.

Xolesterolu aşağı salır.

Mədə problemlərini aradan qaldırır.

Oynaq ağrılarına qarşı faydalıdır.

Menstruasiya ərəfəsindəki gərginliyi aradan qaldırır.

Damar tutulmasının qarşısını alır.

Bağırsaq qurdlarını tökür.

Bağırsaq iltihabının sağalmasına kömək edir.

İshalı aradan qaldırır.

Darçın iyləmək yaddaşı artırır.

P.S. Darçının başqa bir xüsusiyyəti isə “təbii inqredient” olmasıdır.
Belə ki,darçını ərzaqlara əlavə etdikdə bakteriyaların çoxalmasının qarşısını alır və ərzaqları xarab olmağa qoymur.



  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 21 апреля, 05:04
TORT ÜÇÜN QAYMAQLI KREMLƏR...
TORT ÜÇÜN QAYMAQLI KREM RESEPTLERİ...
Çalınmış qaymaqla hazırlanan kremlər zəriflıyı və yüngüllüyü,əla dadı ilə fərqlənir.Əziz xanımlarımız aşağıda müxtəlif növlü qaymaqlı kremlərlə tanış ola bilərsiz:
1.QAYMAQLI KREM
35%li qaymaq-1 stəkan
şəkər kirşanı-1 xörək qaşığı
vanil-1paçka

Soyudulmuş qaymaq soyuq qaba tökülürvə həmin qab da içərisində soyuq su və buz olan iri qabın içərisinə yerləşdirilib qatı köpüklü kütlə alınanadək çalınır.çalmanı dayandırmadan ona vanil və az-az şəkər kirşanı əlavə edilir.yaxşı çalınmış krem qaşığı çevirdikdə belə ondan tökülmür.krem hazir olan kimi derhal istifadə olunmalı və məmulat soyuducuda saxlanmalıdır.

2.JELATİNLİ QAYMAQLI KREM
20 və ya 35 %li qaymaq-1.5 stəkan
jelatin-0.5 çay qaşığı
şəkər kirşanı-1.5 çay qaşığı

JELATİNİ soyuq su ilə yuyub süzgəcə tökməli,sonra 0.5 stəkan suda islatmalı,2 saatdan sonra şişmiş jelatini qarışdırmaqla stəkanla birlikdə su içərisində qızdırmalı.Jelatin tam hazır olduqdan sonra 40-50 dərəcəyədək soyutmaq lazımdır.
Soyudulmuş qaymağı ayrica biraz çaldiqdan sonra əvvəlcə üzərinə şəkər kirşanı,sonra nazik axınla jelatin məhlulu əlavə etməli.Hazır kremə müxtəlif rəng və yaxud qoz ləpəsı,meyvə tikələri əlavə etmək olar.
TORT ÜÇÜN QAYMAQLI KREM RESEPTLERİ...

3.QAYMAQLI XAMALI KREM
30%Lİ qaymaq-1stəkan
şəkər kirşanı-2xörək qaşığı
30%li xama-4 xörək qaşığı
vanil-1 paçka

Xama turşumuş olmamalıdır.Kiçik qazana qaymaq və xama töküb qazanı buzlu su olan iri qabın içinə yerləşdirib çalmalışköpüklü kütlə alınandan sonra üzərinə asta-asta şəkər kirşanı və vanil əlavə edib qarışdırın və kram hazırdır



  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 18 апреля, 11:04
QOZ PECENYESİ...
QOZ PEÇENYESİ
XEMİRİN TERKİBİ BU ƏRZAQLARDAN İBARƏTDİR:
3 stekan un
2 eded yumurta
200 qr yag
Yarım stekan seker tozu
1 çay qaşığı soda
Vanil

Iclik :

1 qutu qatilasdirilmis sud
100 qr qoz
(Bəzən zövqə görə icliyə bal,darçın və ya hil də vurula bilər)

Hazirlanmasi:

Xemir erzaqlarinda xemir yogruruq. Xəmirdən xırda kundeler duzeldib xususi formaya yerlesdirib qazda bisirirk . Qatilasdirilmis sude qoz elave edib qarisdiririq. Yarin qozlarin icine iclik qoyub birlesdirirk. 1 saat soyuducuda saxlayiriq.

Qoz pecenyesi ucun forma bele olur
QOZ PEÇENYESİ

  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 13 апреля, 06:04
NAPALEON TORTUNAPALEON TORTU

NAPALEONUN 2 CÜR HAZIRLANMA QAYDASI:

1.Xəmir üçün:3-4 stəkan un,400 qr yağ,1 stəkam yağ,2 stəkan toz şəkər,2 ədəd yumurta,0.5 çay qaşığı soda,0,5 çay qaşığı duz
Krem zövqe göre hazirlanır.
Bütün ərzaqlar bir bir əlavə olunaraq bərk xəmir yoğrulur.Alınan xəmir 8 kündəyə ayrılır və 30 dəqiqə soyuducuda saxlanılır.sonra nazik yayilıb ayrı listlərdə bişirilir,soyuduqdan sonra arasi kremlənib zövqə görə bəzədilir.
NAPALEON TORTU

NAPALEON TORTU


2.Digər üsulla Napaleon qat qat xəmirdən hazırlanır.bişdikdən sonra araları açılıb kremlənir və hem üzəri,həm qıraqları ovuntularla bəzədilir.NAPALEON TORTU
  • Раздел: Kulinariya |
  • Опубликовано: 9 апреля, 12:04
Tərkibi:
3 yumurta
1,5 st. şəkər tozu
1 st. süd
1 st. bitki yağı
2 x.q. kərə yağı
3 x.q. kakao
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
2 st. unAglayan tort

Teq:


SORĞU:
Axdardığınız məlumatları saytımızda tapa bilirsiniz? [?]

Yox
Qismən